Turkiye sampiyonasi 2024

Event

TÜRKİYE MUAYTHAİ FEDERASYONU BEKİR ÖZER GENÇLER, U23 VE BÜYÜKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI TALİMATI

Federasyonumuzun 2024 yılı faaliyet Programında yer alan Bekir Özer Türkiye Gençler, U23 ve Elite Büyükler Bay ve Bayanlar Şampiyonası 16-21 Nisan 2024 Tarihlerinde Antalya Kemer Göynük Spor Salonunda yapılacaktır. Şampiyonaya Bölge Şampiyonalarında istenilen katılım kriterlerine göre iştirak edilecektir, Bölge Şampiyonasına katılmadan Bekir Özer Türkiye Gençler, U23 ve Elite Büyükler Bay ve Bayanlar Şampiyonasına katılmak mümkün olmayacaktır, ,

1- Müsabaka kategorileri:

1.1-GENÇLER 14-17 YAŞ; ERKEK: -42 -45 -48 -51 -54 -57 -60 -63,5 -67 -71 -75 -81 -86 +86 Kg, Wai Kru, Mai Muay, KIZLAR: -40 -42 -45 -48 -51 -54 -57 -60 -63,5 -67 +67 Kg, Wai Kru, Mai Muay,

1.2-U23 (17-23) YAŞ; ERKEK: -48 -51 -54 -57 -60 -63,5 -67 -71 -75 -81 -86 +86 Kg, Wai Kru, Mai Muay, KADIN: -45-48-51-54-57-60 -63,5 -67 +67 Kg, Wai Kru, Mai Muay,

1.3-BÜYÜKLER ELİTE (17-40) YAŞ, ERKEK: -48-51-54-57-60-63,5-67-71-75 -81 -86 -91 +91 Kg, Wai Kru, Mai Muay, KADIN: -45-48-51-54-57-60 -63,5 -67 -71 -75 +75 Kg, Wai Kru, Mai Muay,

1.4-Kategoride 4’ten az olan sporcular üst kategori ile birleştirilir, müsabaka yapılamayan sıkletlerde madalya verilemez, milli takıma alınamaz,

1.5-Siklet maçı yapan sporcular tercih etmeleri halinde ayrıca Wai-Kru ve Mai Muay müsabakasına katılabilir, (Wai Kru, Mai Muay) müsabakalarında 1. olunsa dahi teknik kurulca yetersiz görülen sporcular Dünya Şampiyonalarına götürülmeyecektir.

1.6-Yurtdışında yaşayanlar Türk sporcular direkt Türkiye Şampiyonasına katılabilecekler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı taşımayan sporcular milli takıma alınamayacaklarından şampiyonaya katılamazlar

2-Müsabaka sistem Raund ve süreleri :

2.1-Müsabakalar IFMA Uluslararası Muaythai Federasyonu ve Federasyonumuz talimatları dahilinde yapılacaktır,

2.2-Federasyonu Yönetim Kurulu veya yetki vereceği müsabaka teknik kurulu değişiklik yapabilir.

3-Türkiye Şampiyonasına katılımı:

3.1-Bölge Şampiyonaları sonucu Ege Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi 1.ve 2. olan sporcular,

3.2-Akdeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi 1.2.3.3 olan sporcular ile,

3.3-Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi 1. Olan sporcular katılabilecektir,

4-Kilo almalar; 4.1-Sporcuların dereceleri kendilerine kriter oluşturacak olup diledikleri yaş kilo kategoride Türkiye Şampiyonasına katılabileceklerdir.

5- Bölge Şampiyonaları sonrası Türkiye Şampiyonasına katılacaklar;

5.1-Kafile listelerinde adı soyadı, doğum tarihi (gün-ay-yılı), kulübü, lisans nosu, khan derecesi ve kilosu ile yaş kategorisi yazılı listeyi il müdürlüğünden onaylı şekilde getirerek müsabaka görevli hakem kuruluna teslim edeceklerdir.

5.2-İl Müdürlüklerince kafilede görev alan antrenör ve yardımcıları, 2024 vizesi almış olması gerekmektedir. Aksi taktirde ringe yaklaştırılmayacak ve görev verilmeyecektir.

6-Müsabakaya katılacak; Antrenör, Sporcu ve Hakemlerin Kılık Kıyefeti:

6.1-Müsabakada görev alan antrenörler ve yardımcı antrenörler 2024 yılı vizeli olmalıdır, vizeli olamayanlara görev verilmeyecek ve ringin yanına yaklaştırılmayacaktır. 6.2-Antrenörler köşelerde görev yaparken Federasyon tarafından verilen kendilerine ait 2024 yılı vizeli Muaythai Antrenör akreditasyon Kartını boyunlarına takmak zorundadırlar. Başkalarının kimlik kartını kullananlar Disiplin Kuruluna sevk edileceklerdir. Akreditasyon kartını takmayanlara köşelerde görev verilmeyecektir,

6.3-Antrenörler ve yardımcıları; sporcuları ringte müsabaka yaparken ayağa kalkmaları, sporcuya bağırmaları, hakem veya yöneticilerle konuşmaları, müsabaka esnasında itiraz etmeleri yasaktır, talimata uymayan kişiler, Müsabaka ahengini bozan spora ve sporcuya kötü örnek sergileyen kişiler tavizsiz tedbirli ceza kuruluna sevk edilecektir. Tedbirli ceza kuruluna sevk edilenlere müsabaka boyunca görev yaptırılmayacaktır.

6.4- Federasyon malzeme temini yapmayacaktır. İl Bölge Ulusal, Resmi ve Özel Müsabakalar dahil; müsabakalarda Federasyonca belirlenmiş olan ve Federasyonun resmi sponsoru ile yapılan logo anlaşması gereğince; Türkiye Muaythai Federasyonu logosunu taşıyan, Siyah Şort ve Üst Mavi veya Kırmızı atlet, IFMA Talimatı gereğince belirlenen vücut koruyucu, eldivenler, kask, ayaklık, haya koruyucu, bandaj dahil tüm malzemeler, logo anlaşması gereğince 2024-2025 Yılı için ‘’Dragon- Whiteface- TopTen’’ marka, Türkiye Muaythai Federasyonu logosunu taşıyan malzemeleri kendileri temin edecek ve giyineceklerdir.

6.5-Federasyon Logosonu İzinsiz Kullananlar hakkında yasal işlem yapılacak, Muaythai faaliyetlerinde kullandırılmayacaktır. İl, Bölge, Ulusal, Resmi ve Özel Müsabakalar dahil kullandırılanlar hakkında disiplin ve ceza kurulu işlemi yapılacaktır.

6.6-Müsabakalara katılan tüm idareci, antrenör ve sporcular, belirlenen kılık-kıyafet talimatları esaslarına uyacaklardır, aksi davranışta bulunanlar hakkında gereken yasal işlem yapılacaktır.

6.7-Hakemler; 2024 yılı vizeli olacak, Federasyonumuzun talimatları gereğince siyah pantolon, mavi gömlekle görev yapacaklardır, Merkez Hakem Kurulu ile Müsabakalar Kurulu üyeleri haricindeki hakemler papyon takılı görev yapacaklardır, Merkez Hakem Kurulu üyeleri kumaş pantolon ceket ve kravat ile görev yapar, federasyonun bilgisi dışında kıyafetlerin üzerinde logo gibi reklamlar içeren semboller olmayacaktır.

7-İtirazlar:

7-1-Müsabakalara itirazlar; Müsabaka bitimi sonuç ilanı sonrası en geç 30 dk. içinde, il müdürlüğünce kafilede görevlendirilmiş 2024 yılı ulusal vizeli antrenörü tarafından usulüne uygun yazılı dilekçe, tutanak karşılığında Federasyon Genel Sekreteri veya görevlendireceği personele; IFMA mevzuatına göre (100) USD karşılığı olan (3.050) TL teslim ederek dilekçelerini, görsel delili veya kanıtını İtiraz Kuruluna vereceklerdir.

7.2-İtiraz sürecinin başlaması için sporcunun ringi terk etmiş ve sahadan uzaklaşmış olması gerekir.

7.3-Gençler ve U23 Kategorisinde Final müsabakalarında itiraz kabul edilmeyecektir.

7.4-Haricinde hiçbir şekilde itiraz dilekçesi kabul edilmez, ücreti yatırılmayan itirazlar ve sözlü yapılan itirazlar ile hakemleri ve yöneticilere zan altında bırakacak türde hakaret ve sözlü davranışlarla müsabakaların ahengini bozacak gereksiz itirazlar görüldüğünde derhal Disiplin ve Ceza kuruluna sevk edilebileceği gibi il, idareci, antrenör, kulüp ve sporcular hakkında tedbir uygulanarak müsabakalardan ihraç edilebilecektir.

8- İtirazların değerlendirilmesi

8.1- Süresi içinde usulüne uygun, itirazların değerlendirilebilmesi için Federasyon tarafından sağlanan canlı yayın kaydedici kameralardan çekilmiş görüntüler izlenebilecektir.

8.2-İtirazlar 2 Hakem (Uluslararası veya Ulusal düzeyde), 2 Teknik kurul Üyesi, 1 İtiraz komisyonu başkanı olmak üzere 5 kişiden oluşur. Eğer itiraz yerinde görülmüşse, yapılan bildirimden sonra gün sonunda veya ertesi gün müsabakaların başlaması öncesi ilk müsabaka itirazlara ait müsabakalar olacaktır, ardından programda olan müsabakalar devam edecektir.

8.3-İtiraz müsabakaları gençler veya büyükler kategorisine göre tam maç oynayacaktır tek raund usulü olmayacaktır. İtiraz için ödenen bedel haksız çıkıldığında kesinlikle iade edilmeyecek olup federasyonun hesabına gelir kaydedilecektir.

9-Kafilenin Harcırahlar:

9.1-Müsabakalarında görevlilere hakemlere yol seans kanuni ücreti ödenebilecektir. Federasyonca uygun görülen ve görevlendirilen personele harcırahları federasyonumuz tarafından ödenebilecektir.

9.2- Bekir Özer Türkiye Gençler, U23 ve Elite Büyükler Bay ve Bayanlar Şampiyonasında bütçe imkanlarımız dahilinde, İl müdürlüğünce görevlendirilen 1-6 sporcu ile iştirak eden kafilerin bir antrenörüne, aynı şekilde 7-12 sporcu ile katılmayı hak eden ve faaliyete katılan illerin 2 antrenörüne, 13-21 ve daha fazla sporcu ile katılan illerin 2 antrenör ve 1 idarecisine yol yevmiyesi ve harcırahları federasyonumuzca ödenecektir.

9.3-Dereceye giren veya giremeyen sporculara Federasyonumuz tarafından herhangi bir harcırah ödenmeyecektir.

9.4- Bu müsabakalarda federasyondan harcırah alamayan idareci, antrenör ve sporcuların yol yevmiye ve harcırahları, bütçe imkanları dahilinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince ödenebilir.

10- Müsabaka katılım izin işlemleri:

10.1-Söz konusu faaliyetin uluslararası temsil niteliği taşıması ve milli takım seçme düzeyinde olmasından dolayı, Müsabakalara katılan idareci, hakem, antrenör ve sporcuların izin işlemleri bağlı bulundukları Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından yapılabilecektir. Yabancı uyruklu sporcular katılamaz.

11- Müsabakalarda Dereceye Giren Sporculara Ödüller: 11.1 Türkiye Şampiyonası Müsabakalarda ilk dört dereceye (1, 2, 3, 3) giren sporculara Madalyaları Federasyonumuz tarafından verilecektir.

12- Organizasyon:

12.1-Müsabakaların organizasyonu ve açıklık bulunmayan tüm hususlarda Federasyonumuzun görevlendirdiği kurulları yetkilidir.

12.2- Bekir Özer Türkiye Gençler, U23 ve Elite Büyükler Bay ve Bayanlar Şampiyonası için katılıma göre yeterli sayıda ring kurulacaktır.

12-3-Ambulans ve doktor hazır bulundurulacaktır, Müsabakalarda emniyet ve sağlık tedbirlerinin aldırılacaktır. 12.4-Faaliyet için düzenlenen idari ve teknik işlemler Federasyon tarafından yapılacaktır.

Show more

No results found Searching... Please enter 1 or more characters Please delete some character The results could not be loaded. Loading more results… Selection too big